Gökyüzü Tutkunları Yamaçtepe'de Buluştu!

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Şahinbey Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Şenliği Gaziantep’te gerçekleştirildi.

Şenliğe;Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı, ikinci Astronotu Tuva Cihangir Atasever, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Yönetim Kurulu ve Ajans Başkanı Yusuf Kıraç, TUA Yönetim Kurulu Üyesi Arif Karabeyoğlu, Doç. Dr. Selçuk Topal ve gökyüzü tutkunu gençler katıldı.

Gözlem şenliğinde gündüzleri Güneş, geceleri; başta dünyamızın uydusu Ay olmak üzere, Mars, Jüpiter ve Satürn gezegenleri, Andromeda Galaksisi, göktaşı yağmurları ve birçok gökcismi incelendi. Katılımcılar Gözlem etkinliklerinin yanısıra Bilim Atölyelerinde biribirinden farklı astronomi ve bilim temalı etkinliklerle, doğada kamp deneyimiyle ve kamp alanındaki çeşitli aktivitelerle şenliğin tadını çıkardı.

Üç gün boyunca süren Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Şenliği, her yaştan katılımcıya zengin içerikler sunarak muhteşem bir deneyim yaşattı. Etkinlikte Güneş Saati ve Usturlap gibi geleneksel astronomi araçlarının kullanıldığı atölyeler büyük ilgi gördü. Ayrıca, gökyüzü gözlemlerinin yanı sıra, katılımcılar farklı astronomi konularında alanının uzmanlarından oluşan konuşmacıların düzenlediği bilgilendirici ve ilham verici söyleşilere katılma imkânı buldu. Bu etkinlik, hem bilim meraklıları hem de yeni başlayanlar için eşsiz bir öğrenme ve keşif fırsatı sundu.