Geleceğin Teknoloji Yıldızları İçin İlk Ders Zili Çaldı!

27 Mart 2022 17:33

Türkiye genelinde 15.954 öğrencinin katılımı ile 27 il, 38 merkezde gerçekleştirilen sınav sonucunda 3 yıl boyunca Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanan öğrencilerimiz “Millî Teknoloji Hamlesi” konulu ilk dersi 26 Mart tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde Mütevelli Heyeti Başkanımız Selçuk Bayraktar ile birlikte yaptılar.

“Bayrağımızı en yükseğe sizler çekeceksiniz.”
Gençlerin büyük coşkusu eşliğinde sahneye çıkan Selçuk Bayraktar, ilk derste 20 yıldır devam eden Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğuna değindi. Gençlere “Sevgili yol ve dava arkadaşlarım” hitabıyla seslenen Bayraktar, “Deneyap Teknoloji Atölyeleri ülkemizin kalkınması için Millî Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturacak, teknoloji geliştirme ve üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştiriyor. Bayrağımızı en yükseğe sizler çekeceksiniz.” dedi.

“Atölyelerde gençlerin sosyal ve teknolojik becerilerinin gelişmesi hedefleniyor.”
Deneyap Teknoloji Atölyelerinde verilecek olan eğitimlere değinen Bayraktar, “Atölyelerde öğrencilere Tasarım ve Üretim, Robotik Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Yapay Zekâ, Siber Güvenlik, Yazılım Teknolojileri, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji, İleri Robotik ve Mobil Uygulama gibi teknoloji alanlarında eğitimler veriliyor. Ayrıca öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerilerinin geliştirilmesi de hedefleniyor.” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizin büyük hedeflerini gençler gerçekleştirecek.”
Öğrenci ve ailelerin yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Haluk Bayraktar, “Tek bir amacımız var. Bu ülkenin güçlü geleceğinin teminatı olan gençlerimiz hayal etsin, geliştirsin, üretsin ve bizler de sonuna kadar arkalarında olalım. Ülkemizin büyük hedefleri var. Bu hedefleri gerçekleştirecek olan siz gençlersiniz. T3 Vakfı olarak sizler için çok özel içerikler, dersler hazırladık.” şeklinde konuştu.

Programda ayrıca TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve Mütevelli Heyeti Üyemiz Mehmet Fatih Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi’nin önemini vurgulayan konuşmalarda bulundu. Coşku dolu etkinlik öğrenciler ve ailelerin katıldığı aile fotoğrafı çekimi ile son buldu.