Bilim Lefkoşa Bilim Şenliği’nde Öğrencilerimizle Buluştuk.

Yavru Vatan Kıbrıs’ın geleceğin umudu olan çocukları 20-21 mayıs tarihinde Bilim Lefkoşa Bilim Şenliğinde buluştu.

Astronomiden tarıma Teknolojiden matematiğe 7 farklı atölyede eğitim gören çocuklar bilim şovlarıyla etkinliğin keyfini çıkardı.

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Bilim Lefkoşa'nın çok sayıda paydaşı ile birlikte düzenlediği etkinliğin açılışına Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, Kıbrıs Bilim ve Zeka Vakfı (KIBZEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mert Balın, bakanlık yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Üniversitelerin bilim stantlarının da olacağı şenlikte, okçuluk, ebru ve seramik gibi sanatsal ve sportif faaliyetler de yer aldı. Ayrıca TEKNOFEST yarışmalarında ödüllü takımların araçları sergilendi.