Vakfımızdan Teknoloji Takımlarına Destek

28 Mayıs 2021 10:59

T3 Vakfı olarak Teknolojinin Milli Takımları Destek Programı kapsamında destek olduğumuz T3 AllStar ve Samsun Roket takımlarımız; ABD’de roket mühendisliği alanında düzenlenen en önemli yarışmalardan biri olan IREC Yarışması’na katıldı.

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle iptal edilen yarışmaya bu yıl 20 ülkeden 153 takım katılım sağladı. Türkiye’den bu yıl finale kalan T3 AllStar ve Samsun Roket takımları da Vakfımızın, ROKETSAN’ın ve TÜBİTAK SAGE’nin desteğiyle fırlatmalarını Hisar Atış Alanı’nda gerçekleştirdi. Roketlerini başarılı bir şekilde kurtaran takımlar şimdi yarış komitesi tarafından 21 Haziran’da açıklanacak sonuçları büyük bir heyecanla bekliyor.

T3 Vakfı olarak her yıl teknolojinin spesifik alanlarında uzmanlaşmayı hedefleyen ve proje geliştiren takımlara çeşitli destekler sağlamaya devam ediyoruz. Başvuruların yıl boyunca açık olduğu program hakkında detaylı bilgi almak ve programa başvurmak için tıklayın.